Blog - veljača 2008
petak, veljača 29, 2008

AFP
Znanstvenici Sveučilišta u Kobeu temelje svoju tvrdnju na računalnim simulacijama.

"Postoji velika mogućnost da se za sada nepoznato nebesko tijelo klase planeta, 30 do 70 posto Zemljine mase, kreće prema rubu našeg sustava", navodi se u priopćenju.

"Zbog vrlo niske temperature njegova će površina biti prekrivena ledom, smrznutim amonijakom i metanom", rekao je voditelj istraživanja Sveučilišta u Kobeu Tadashi Mukai.

"Provedu li se opsežna istraživanja taj će tajnoviti planet biti otkriven za najviše deset godina", dodao je.

Studija profesora Mukaija i američkog istraživača Patrycka Lykawake bit će objavljena u travnju u Astronomical Journalu Američkog astronomskog društva.

"Planet X" bi trebao imati izduženu orbitu i okrenuti se oko Sunca jednom u svakih tisuću godina, objavili su znanstvenici, procjenjujući da je radijus putanje između 15 i 26 milijardi kilometara.

Studija se pojavila dvije godine nakon što je Pluton skinut s liste planeta.

Pluton, nebesko tijelo koje je 1930. otkrio američki astronom Clyde Tombaugh, prebačen je u niži red "patuljastih planeta" jer više ne odgovara novoj definiciji koju je 2006. prihvatila Međunarodna astronomska unija.

Astronomi kažu da je Plutonova orbita koja se preklapa s Neptunovom dovoljan razlog za skidanja s liste planeta.

Osam pravih planeta su: Merkur, Venera, Zemlja, Mars, Jupiter, Saturn, Uran i Neptun.

Japanski znanstvenici podsjećaju da je od sredine 1990-ih u prilično napučenom Kuiperovom pojasu na rubovima Sunčevog sustava otkriveno više od 1000 nebeskih tijela.

"No, Planet X bi bilo prvo tijelo takve veličine", rekao je profesor Mukai.

Znanstvenici su svoj teorijski model postavili u nadi da će promatranjem udaljenog dijela Sunčevog sustava moći ustanoviti kako je evoluirao u posljednje 4 milijarde godina.

"S dobivenim rezultatima nismo mogli ništa nego pretpostaviti postojanje još neotkrivenog planeta", objašnjava Mukai.

"Na temelju naše hipoteze izračunali smo kretanje svemirskih ostataka posljednje 4 milijarde godina. Taj se rezultat savršeno poklopio sa stvarnim kretanjem nebeskih tijela koja možemo danas promatrati", rekao je.

"Očekujemo da bi projekt Sveučilišta u Kobeu, Sveučilišta Havaji i tajvanskog Središnjeg nacionalnog sveučilišta zaista mogao otkriti Planet X", kaže Mukai.

dnevnici-NLO-a @ 18:01 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
ponedjeljak, veljača 25, 2008


Evo naso sam jednu zanimljivost pa da je podjlim s vama:
 
Naime vlasti ruskog permskog kraja su najavile izgradnju centra NLO turizma u zoni anomalija kod sela Molepka, gdje su česte pojave  NLO-a. Odlucili su  napraviti  brend od M-trokuta, gdje se  1980-ih pojavljuju leteće  kugle, krugovi u poljima, iskljucuju aparati i staju satovi, i za to su izdvojili 6 mil. $. U sklopu centra ce se nalaziti spomenik ruskom izvanzemaljcu, NLO muzej i opservatorij s elektronskim teleskopom, administrativna zgrada u vidu leteceg tanjura, te odvjetnički ured koji će davati savjete vezane za kompenzaciju žrtvama otmice izvanzemaljaca.
Pa eto svi koji su bili ili će biti oteti da znate kome se obratiti! ;)
A ja ću detaljnije istrazit o tome selu...  dnevnici-NLO-a @ 10:09 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
četvrtak, veljača 14, 2008dnevnici-NLO-a @ 11:40 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
subota, veljača 9, 2008


STANOVNICI Honolulua vidjeli su svjetlost iznad Pacifika koja je izgledala poput zvijezde repatice, no za razliku od takvih zvijezda, Havajčani su naknadno svjedočili da je nepoznati svjetleći objekt mijenjao smjer nekoliko puta i "letio okolo", prenosi KHON-TV iz Honolulua.

Stanovnik Honolulua Peter Hollingworth rekao je da nije jedini svjedok čudnom kretanju nebeskog tijela koje se pojavilo na oko 45 stupnjeva iznad horizonta.

"Izgledalo je jezivo i kao da nas može ubiti", rekao je Hollingworth, koji je surfao sa svojim sinom kada se pojavila svjetlost.

Čudno je to što niti Nacionalna meteorološka služba nije očitala ništa na svom radaru, a Federalni ured za avijaciju također tvrdi da nisu registrirali ništa neuobičajeno. No televizija KHON-TV snimila je svjetlost, te ju pokazala stručnjacima kako bi oni izrekli svoje mišljenje.

"Radi se zbilja o neidentificiranom letećem objektu - leti po nebu, a mi ne znamo što je", rekao je havajski profesor astronomije Gareth Wynn-Williams, koji je i dalje skeptičan oko NLO-a, te tvrdi da se najvjerojatnije radi o tragu aviona koji je tuda proletio.

index.hr

 dnevnici-NLO-a @ 11:30 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
chat
Anketa
Vjerujete li u vanzemaljce?Linkeri
JESTE ZA MALO RAZBIBRIGE!?
Index.hr
Nema zapisa.