Blog - svibanj 2009
nedjelja, svibanj 24, 2009

SPIRIT SNIMIO NLO IZNAD MARSA

20.3.2004.godineNASA-in robot Spirit snimio je neobičnu fotografiju s površine Marsa, koja prikazuje neide- ntificirani leteći objekt kako velikom brzinom juri preko neba, javlja BBC. Astronomi tvrde kako bi se moglo raditi o prvom meteoru u povijesti snimljenom s površine nekog drugog planeta ili pak jednoj od istraživačkih sondi poslanih na Mars sa Zemlje prije 30 godina. Štogod da neidentificirani objekt jest, vjerojatnost da Spirit snimi takav objekt je izuzetno mala, budući da je njegova misija istraživanje površine crvenog planeta, a ne njegova neba. Kamere Spirita vrlo su rijetko usmjerene u Marsovu atmosferu. Ipak, jednom je prilikom Spirit kroz zelene filtere panoramskom kamerom snimao atmosferu Marsa te zabilježio nešto kako juri preko neba.
    U kontroli misije pri NASA-i kažu kako je u vrijeme snimanja neidentificirani objekt vjerojatno bio najsvjetliji objekt na nebu. Ako snimljeni NLO nije meteor, tada je moguće da se radi o jednoj od sedam zemaljskih sondi koje još uvijek orbitiraju oko Marsa. No, iz kretanja objekta znanstvenici su zaključili kako se sigurno ne radi o ruskim sondama Mars 2, Mars 3, Mars 5, ili Phobos 2, kao ni američkim Mariner 9 ili Viking 1. Jedini preostali kandidat je američki Viking 2, koji leti po polarnoj orbiti koja se poklapa s kretanjem snimljenog NLO-a u smjeru sjever-jug. Dodatno ograničenje pri identifikaciji NLO-a stvaraju i činjenice da jedino sonde Viking 1 i Viking 2 kruže dovoljno velikom brzinom oko Marsa da bi mogle prikazati gibanje kakvo je zabilježila panoramska kamera Spirita. (K. K.)

NASA otkrila NLO
19.09.2006.godine

 

Zbog neidentificiranog 'manjeg, crnog objekta', koji istom brzinom i istom orbitom prati Atlantis, odgođeno je slijetanje space shuttlea na Zemlju. U NASA-i kažu da 'ne znaju je li taj objekt opasan.'
AFP
WASHINGTON - Predviđeno slijetanje raketoplana Atlantis odgođeno je za jedan dan kako bi posada istražila predstavlja li "manji, crni objekt" blizu shuttlea nekakvu opasnost, priopćila je NASA.

Posada je objekt primijetila dok su kamerom promatrali Zemlju, utvrdivši da se kreće istom brzinom i istom orbitom kao shuttle, no NASA zasad ne može odgonetnuti o čemu se radi. Pretpostavlja se da bi moglo biti riječi o komadu leda ili dijelu raketoplana koji je otpao prilikom ranijih inspekcija.

 

Slika crnog objekta koju je objavila NASAReuters
Posada će također treći put zaredom pregledati keramičke izolacijske pločice na termalnom štitu.

U srijedu ujutro, za kada je bilo predviđeno slijetanje Atlantisa, meteorolozi su predvidjeli grmljavinske oluje.

Odluka o odgodi slijetanja donesena je kako zbog neidentificiranog objekta, tako i zbog loših vremenskih prilika, priopćila je NASA.

 

Zbog NLO-a odgođeno slijetanje Atlantisa
20.09.2006.godine

CAPE CANAVERAL - Dužnosnici NASA-e objavili su jučer da se nadaju da će svemirski shuttle Atlantis ipak sletjeti danas kao što je bilo predviđeno, nakon što je prethodni dan slijetanje Atlantisa bilo odgođeno zbog neidentificiranih letećih objekata (NLO) koji su lebdjeli pokraj svemirske letjelice.
Šesteročlana posada Atlantisa prvi je objekt koji je lebdio ispod tijela letjelice zamijetila prekjučer dok je testirala mlazne motore letjelice, pripremajući ih za povratak na zemlju. Videokamera shuttlea snimila je objekt koji izgleda malen i taman te se kretao istom brzinom i orbitom kao shuttle.

Za objekt se odmah posumnjalo da je ispao iz teretnog dijela letjelice, a voditelji leta zapovjedili su posadi inspekciju letjelice kako bi se otkrilo nije li došlo do oštećenja na njoj.
U međuvremenu posada Atlantisa zamijetila je još dva objekta, od kojih jedan koji su fotografirali izgleda kao plastična kutija. Ipak, pregled broda pokazao je da na njemu nema nikakvih oštećenja i dužnosnici NASA-e odlučili su zakazati za danas prijepodne slijetanje Atlantisa u svemirski centar Kennedy na Floridi.


Nakon početne šokiranosti lebdećim NLO-ima u blizini shuttlea, direktor leta Paul Dye u jučerašnjim je komentarima naglasak stavio na stanje letjelice i važnost vremenskih prilika za slijetanje.

  1. Nema ničega neobičnog u tome da vidite male komadiće stvari kako lebde po svemiru. Na letjelici nema nikakvih kvarova i očekujem da će sutra sigurno sletjeti na zemlju - rekao je Dye.
  2. Atlantisova misija na Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS) trajala je 11 dana, tijekom kojih je njegova posada postavljanjem novih solarnih ploča nastavila gradnju postaje nakon gotovo četverogodišnje stanke.
Misija APOLLO 16
07.11.2006.godine

Treasure of the Abyss:
Morningstar Discovers Luminous "Sky Object"
Above Lunar Surface In Apollo 16 Photograph

(Copyright 2006, RDM*)

For immediate release:
November 7, 2006
New York City


When one studies the photo with a 'photographer's eye,' one can see that in the composition of the photo, the 'Sky Object' appears to be the focal point of the astronaut-photographer's attention nearly in the center of the frame.

Apollo 16 Lunar “Sky Object” (small arrow) with M* Enhancement (shown above)
While studying NASA archives of the Apollo 16 Lunar Landing Mission, Robert D. Morningstar (M*) has discovered a brilliant and luminous "Sky Object" floating above the lunar horizon in NASA photo AS-16-109-17761[HR].
M* Statement:
"The bright luminous object in the Apollo 16 photograph taken from the lunar surface caught my attention immediately. First, due to its brightness as no stars are visible in the picture.
Secondly, even before enlarging and enhancing the photo, the above lunar surface 'Sky Object', as I have dubbed it, appeared to be distinctly triangular and not circular as one would expect a star to be if it were visible, for example, Sirius.However, I know that due to the extreme brightness of the lunar surface, the apertures of Apollo's cameras had to be set to very small iris settings in order not to 'wash out' images in the photos. This explains why no stars (except the sun) are seen in Apollo mission photos taken from the lunar surface.
Upon enlarging and enhancing the photo by improving gamma levels, contrast and brightest, I was gratified to see that my initial impression was correct. The image of the 'Sky Object' shows it to be a very large, highly luminous triangular object floating above the lunar surface and apparently quite far beyond the lunar horizon. This would indicate that the object was very large.When one studies the photo with a 'photographer's eye,' one can see that in the composition of the photo, the 'Sky Object' appears to be the focal point of the astronaut-photographer's attention nearly in the center of the frame.
Robert D. Morningstar
Civilian Intelligence Analyst
November 7th, 2006
New York City, USAEpilogue

“It is by going down into the abyss that we recover the treasures of life. Where you stumble, there lies your treasure.” ~ Joseph Campbell


APOLLO 11 I TAJANSTVENI SLJEDBENIKAstronaut Buzz Aldrin

Sredinom rujna 2005. godine na američkom 'Science Channelu' emitiran je program pod naslovom 'Prvi na Mjesecu; neispričana priča'. Nakon 15 minuta programa, emitiran je i jedan kraći segment u trajanju od tri i pol minute gdje je spomenut NLO susret koji je iskusila posada misije Apollo 11 na svome letu ka Mjesecu.
O navodnom incidentu između misije Apolla 11 i NLO-a zadnjih desetljeća su unutar ufološke literature bili nabrojani pravi mitovi, od famoznih radio komunikacija gdje Armstrong navodno prijavljuje kontroli leta u Houstonu 'letjelice sa druge strane kratera' do raznoraznih susreta u orbiti oko Mjeseca. Iako se u mnogo slučajeva uglavnom radilo o referencama bez uporišta ili pak o podvalama koje su bezbroj puta mnogi prepisivali unedogled, tek je 2001. godine na konferenciji Disclosure bilo nešto ozbiljnijih referenci. Po svemu sudeći, ovo je prvi put da astronaut Apolla 11, Buzz Aldrin, javno govori da se tijekom misije Apollo 11 zaista nešto i dogodilo što bi moglo ući u ufološke klasifikacije po definiciji.
Prijevod relevantnog transkripta iz same emisije;

NARATOR = No, tri dana nakon 200,000 milja leta, misija kontrole je izgleda propustila važnost kriptirane poruke od Apolla 11.
APOLLO 11 = Da li imate bilo kakvu ideju gdje je S-IVB u odnosu na nas?
KONTROLA MISIJE = Budite na vezi.
NARATOR = Posada je tražila informacije o svome trenutnom položaju u odnosu na S-IVb, finalni stupanj rakete koji je bio odbačen dva dana ranije. Ova kratka poruka označila je iznenađujući preokret situacije: Apollo 11 nije bio sam u svemiru.
ASTRONAUT BUZZ ALDRIN = Tamo je bilo nešto što je, uh, prilično blizu da bi to mogli promatrati. Što li je to moglo biti?
NARATOR = Uz Apollo 11 je letio misteriozni objekt poput ovoga (prikazan je prstenasti objekt iz blizine) koji je također usnimljeni i u kasnijoj misiji. Ukoliko to nije bio dio njihove rakete, to je tada jedino mogao biti NLO.
ASTRONAUT BUZZ ALDRIN = Mike (Collins) se dosjetio da pogleda stvar teleskopom i to je uspio. Kada je to bilo u jednoj poziciji imalo je niz elipsi, ali kada bi to izoštrili bilo je u obliku slova L. To nam nije baš puno govorilo.
Dr. DAVID BAKER (viši Apollo 11 znanstvenik): NASA je znala jako malo o tom objektu kojega je prijavila posada Apolla 11. Bio je to očito neidentificirani leteći objekt, no takvi objekti nisu bili neuobičajeni niti u povijesti orbitirajućih letova oko Zemlje gdje je u prijašnjim godinama bilo indikacija o viđanju takvih objekata.
NARATOR = Usprkos jasnom pogledu prema NLO-u, posada je bila obazriva u prijavljivanju istoga kontroli leta.
ASTRONAUT BUZZ ALDRIN = Očito, nas troje nismo bili spremni da provalimo: 'Hey Houstone, mi imamo nešto što se kreće uz nas, a mi ne znamo što je to, pa, znate, ovaj, možete li nam reći o čemu se radi?'. Nismo bili spremni da to uradimo, jer smo znali da bi te radio poruke mogle čuti različite grupe ljudi i tko zna što bi se od nas zahtijevalo kada bismo se vratili, bilo to zbog izvanzemaljaca, ili zbog bilo kojeg razloga. Prema tome, to nismo učinili, ali smo odlučili da ćemo obzirno pitati Houston, gdje je i koliko je od nas udaljen S-IVB.
NARATOR = Nesvjesna oko drame koja se odvija u svemiru, kontrola emisije je uputila preko radio komunikaciju poziciju koju je Apollo 11 tražio.
KONTROLA MISIJE = 'Apollo 11, ovdje Houston. S-IVB je oko 6,000 nautičkih milja od vas sada, prijem.'
ASTRONAUT BUZZ ALDRIN = I nekoliko trenutaka kasnije, kada su nam javili da je S-IVB udaljen negdje oko 6,000 milja zbog manevra, pa zbog toga nismo smatrali da promatramo nešto što je toliko daleko. Odlučili smo nakon nekog vremena promatranja, da je vrijeme da pođemo na spavanje, te da nećemo više o tome pričati do povratka natrag i briefinga.
NARATOR = Do današnjeg dana posada nije nikada pozitivno identificirala ili službeno objavila što je to bilo.
Dr. DAVID BAKER = Bilo je dosta ljudi unutar programa koji su nakon što su ga kasnije napustili, bili uvjereni da NLO-i postoje, što je dovelo do zabrinutosti NASA-e gdje su postigli dogovor sa posadom da nikada javno ne razgovara o takvim stvarima zbog straha od ismijavanja.
KRAJ TRANSKRIPTA

 

Incident "Phobos II"

 Prvu letjelicu na tzv. Crveni planet , Mars 1 , uputili su Rusi. Na otprilike pola puta letjelica je neobjašnjivo nestala a razlog nikada nije otkriven. Nakon toga čudnu je nesreću doživio američki Mariner III, pri samom lansiranju. Nedugo nakon nesreće na Crveni planet krenuo je Mariner IV. Istodobno su Rusi lansirali na Mars Zond II , a koji je opet neobjašnjivo nestao. Američki Mariner 8, koji je trebao orbitirati Mars, uništen je prilikom lansiranja. Mars Polar Lander razbio se o površinu Marsa zbog greške na senzorima. Gotovo 30ak godina nakon Marinera 8, 1999. sonda koja je trebala istražiti klimu i pronaći vodu na Marsu, Mars Climate Orbiter, izgorjela je u atmosferi zbog računalne pogreške. No, jedan od bolje dokumentiranih slučajeva, a koji uključuje i konkretne dokaze koji su ufolozima zanimljivi, onaj ruskog Phobosa II 1988. godine.
7. srpnja 1988. SSSR je na Mars lansirao sondu Phobos I, a 12. srpnja i Phobos II. Jedan od ciljeva misije bilo je i proučavanje sastava površine Marsovog satelita Phobosa . Navodno je sve išlo po planu dok 28. ožujka 1989. nije detektiran eliptični objekt na putanji prema satelitu Phobos II, nekoliko sekundi nakon incidenta satelit je prestao slati podatke. Sve indikacije su upućivale na to da je nepoznati objekt "napao" satelit koji se sada kretao nekontrolirano.
28. ožujka 1989. Tass, ruska novinska agencija, prenijela je: Phobos II je prestao komunicirati sa Zemljom nakon što je završio operacije oko mjeseca Phobosa. Slijedećeg dana jedan je od vrhovnih službenika Sovjetske Svemirske Agencije (Glavkosmos) izjavio: "Phobos II je 99% izgubljen za dobar cilj." Važno je naglasiti da je izjavljeno da je izgubljen čitav satelit, a ne samo radiokomunikacija s njim.
31. ožujka 1989. je moskovski ekvivalent za Europsku Novinsku Agenciju (EFE) izjavio da je Phobos II snimio čudne fotografije Marsa prije nego što je s njim izgubljen svaki kontakt . Također je objavljeno da je Phobos II snimio neidentificirani objekt na površini Marsa nekoliko sekundi prije gubitka kontakta s bazom. Znanstvenici su objekt opisali kao tanku elipsu dugu 20 kilometara. Dalje je navedeno da fotografije ne mogu biti iluzija jer su "uhvaćene" sa dvije različite kamere u boji kao i s infracrvenom kamerom.
Jedan od kontrolora u kontrolnom centru u Kanlnjingradu je zaključio da se sonda nastavila nekontrolirano kretati. Sve je upućivalo na to da se nešto sudarilo s Phobosom II, a što su kasnije potvrdili i ruski znanstvenici (19. listopada 1989. u Nature Magazine).

Dugo se nagađalo da su Mars i njegov mjesec Phobos izvanzemaljske kolonije. Površina Marsa je prekrivena objektima, u najmanju ruku čudnog izgleda, a koji su malo vjerojatno prirodna pojava. Tu se mogu naći piramide, pravokutne "građevine", piste, itd. Jeli moguće da su sve to jednostavno prirodne pojave? Jedna struktura je nalik na lice čovjeka s kacigom koji gleda u svemir. Originalna fotografija nosi naziv "HEAD" ili u prijevodu glava. Fotografije je obradio inženjer i stručnjak za fotografije Vincent DiPetro zajedno sa znanstvenicima iz Lockheada. Prema njima "glava" vjerojatno nije prirodnog porijekla, no jeli to dovoljan dokaz da postoji nešto više u svemu tome!?!

dnevnici-NLO-a @ 20:04 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
subota, svibanj 23, 2009
Mjesec, Apollo 15
1971.godine


1971-Apollo 15, Mission Dates: July 26-August 7, CDR: David Scott, CMP: Alfred Worden, LMP: James Irwin Importance: First use of the Lunar Rover, extended Lunar exploration time, focus on on field geology. NASA archives. Photo NASA No AS15-90-12189 - Mission Apollo 15 on the Moon. UFO top right.Mjesec, Apollo 15
1971.godine


1971-Apollo 15, Mission Dates: July 26-August 7, CDR: David Scott, CMP: Alfred Worden, LMP: James Irwin Importance: First use of the Lunar Rover, extended Lunar exploration time, focus on on field geology. NASA archives (photo No AS15-85-11514) Astronaut David Scott on slope of Hadley Delta. UFO is seen at top just right of center.Mjesec, Apollo 16
1972.godine


1972, Apollo 16, Moon Mission Dates: April 16-27, CDR: John W. Young, CMP: Kenneth Mattingly, LMP: Charles Duke, Importance: Explored the Moon's rocky central highlands. NASA archives (photo No AS16-109-17804) Mission Apollo 16 on the Moon. Astronaut John Young on rim of Plum crater gathering lunar rock samples. UFO at top right.Mjesec, Apollo 16
1972.godine


1972, Apollo 16, Moon Mission Dates: April 16-27, CDR: John W. Young, CMP: Kenneth Mattingly, LMP: Charles Duke, Importance: Explored the Moon's rocky central highlands. NASA archives (photo No AS16-109-17804) Mission Apollo 16 on the Moon. View of Plum crater photographed by Apollo 16 crew during EVA. UFO can be seen at top right.Mjesec, Apollo 16
1972.godine

1972, Apollo 16, Moon Mission Dates: April 16-27, CDR: John W. Young, CMP: Kenneth Mattingly, LMP: Charles Duke, Importance: Explored the Moon's rocky central highlands. NASA archives (photo No AS16-109-17804) Mission Apollo 16 on the Moon. Astronaut Charles Duke photographed collecting lunar sample at Station 1. The UFO is seen at just right of top center.


1991-Space Shuttle Atlantis, mission "STS-37" During the mission of the Space Shuttle Atlantis "STS-37", a metallic object arrives from the top and then swings in front of the video camera (it moves to the right and to the left, up and down). In the background we can see the earth.
1991-Space Shuttle Discovery, mission "STS-51a" Enlargement of the light metal coloured sphere taken from the video camera on board the Space Shuttle Discovery "STS-51a". The UFO is similar to the one seen on mission "STS-37", of April 1991. UFO is considered to be space debris by debunkers.Posada svemirske stanice čula zvuk drobljenja
26.11.2003.godine

 

   Amerikanci i Rusi, članovi posade na internacionalnoj svemirskoj postaji izvijestili su kako su čuli neočekivani metalni zvuk drobljenja 26.studenog 2003.godine. Astronaut Mike Fole rekao je kontrolnoj misiji NASA-e kako je zvuk posljedica nečega što je upalo u zadnji kraj ruskog modula koji sadrži spavaonice, kuhinju i kupaonu.
   I ruski i američki stručnjaci na Zemlji nisu pronašli nikakva dokaza udara ili prodora nekog predmeta u ventilacijski sustav ili elektronsku opremu koja je odgovorna za mnoge operacije. Svi su sustavi netaknuti, kaže Rob Navis iz NASA-e, glasnogovornik svemirskog programa. Svi podaci američkog i ruskog sustava za promatranje nisu pokazivali ništa neobično. Kasnije je britanac Mark Foale koristio video kameru na stanici da skenira djelove odakle je dolazila buka, kao bi se istražilo potencijalno oštećenje. Na žalost, nismo vidjeli ništa neobično, rekao je on.
   Ipak, zapovjednik Foale i ruski astronom Alexsander Kaleri, inženjer leta čuli su buku minutu prije 3, upravo kad su završavali svoj doručak i čišćenje.
   Zvučalo je kao da metalna konzerva stišće se i trajalo je oko sekundu. Kao sudar. Kaleri je ruskoj kontrolnoj misiji rekao da je to bio nepoznat zvuk koji nije bio mlaznica, ponovio je da su i on i britanac čuli taj zvuk. Nekoliko nadzornih misija sada traži eventualno oštećenje. Zemaljska kontrola pridružila se astronomima u pregledu video kamerom, no ništa do sada nije objasnilo buku, iako su izvedene mnoge analize snimljenog materijala. Odjel za obranu, čiji monitori orbitiraju u svemiru i opremljeni su radarima za iznenadne raketna lansiranja, krhotine satelita i svemirskog smeća kruže oko Zemlje. NASA je ipak digla stupanj alarma kako bi svemirska postaja bila sigurnija.

NAKNADNE VIJESTI:
   Međunarodna svemirska postaja nije pokošena nekakvim objektom, tvrde ruski dužnosnici. Nakon analize, posada posao je zaključila da je zvuk bio nalik svijanju a ne trganju, i zaključeno je kako je vjerojatno riječ o opremi unutar svemirske stanice.

dnevnici-NLO-a @ 20:10 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
petak, svibanj 22, 2009Misija Apollo 11The Astronauts
Neil A. Armstrong--Commander
Michael Collins--Command Module Pilot
Edwin E. Aldrin Jr.--Lunar Module Pilot
The Mission Objective: Perform manned lunar landing and return mission safely.
Launch: Apollo 11 was launched on July 16, 1969 at 9:32am EDT at Kennedy Space Center, Florida, from Launch Complex 39-A. The Launch Complexes 39-A and 39-B were originally built for the Apollo program, and were later altered to support Space Shuttle missions.

Duration: The Apollo 11 mission lasted 8 Days, 3 hours, 18 minutes, and 35 seconds.

Landing: The Apollo 11 spacecraft splashed down on Earth on July 24, 1969 at 12:50 p.m. EDT.

ORIGINALNI RAZGOVOR IZMEDJU ASTRONAUTA I BAZE U HOUSTONU
ASTRONAUT 1: Sto je to?
ASTRONAUT 2: Imate razlog za javljanje?
- beep -
HOUSTON: Ne brinite, drzite se programa!
- beep -
ASTRONAUT 1: Moj Boze, nemoguce, to je fantasticno, ne bi si nikada zamislili!
- beep -
HOUSTON: Znamo za to, podjite na drugu stranu!
- beep -
ASTRONAUT 1: Sto je to za jednu stvar? Nemoguce... Bog... sto je to?
ASTRONAUT 1: Recite sto je to!?
HOUSTON: Zamijenite frekvenciju, upotrijebite tango, tango!
- beep -
ASTRONAUT 1: Konacno je to oblik zivota!
- beep -
HOUSTON: Zamijeni frekvenciju, upotrijebi bravo tango, bravo tango, izaberi jezbel, jezbel!
- beep -
ASTRONAUT 1: ......ja.... to je nemoguce!
HOUSTON: Predji na bravo tango, bravo tango!

Nekim neimenovanim radioamaterima je sa snaznim VHF prijemnicima uspjelo razbiti sigurnosne sisteme i slusati slijedeci razgovor, kojeg je NASA cenzurirala za ostalu javnost:
NASA: Sto je tamo? Kontrola misije poziva Apollo 11...
APOLLO 11: Ta, ta "Djeca" su velika, Gospode! O MOJ BOZE! Ne bi vjerovali!
Govorim vam, da su ovdje druga svemirska plovila, parkirana na tamnoj strani Mjeseca,
tocno u ravnini kratera! Na Luni su nas opazili! 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mjesec, Apollo 12
14-24.11.1969.godine


1969, Apollo 12: November 14-24, Astronauts, CDR: Pete Conrad, CMP: Richard Gordon, LMP: Alan Bean Importance: First pinpoint Lunar landing, landing within walking distance of the unmanned Surveyor spacecraft. Marked the beginning of waning public interest in NASA and Apollo. NASA archives (photo No AS12-49-7278) Astronaut Alan Bean shown, UFO top left.


Mjesec, Apollo 14
1971.godina

1971, Moon. Two astounding shots from NASA showing very clearly a UFO by the crater Lansberg on the Moon at the time of Apollo 14 mission. Reference: NASA AS14-70-9836/37. There has been a lot of debate on whether or not these photos show lights of an unidentified craft, or are they simply light glares on the capsules window or camera. Difficult to say, but interesting all the same.

Mjesec, Apollo 15
1971.godine

1971, Apollo 15. This photograph is from NASA, and some say we are looking at a UFO on the Moon at the time of Apollo 15 mission. Reference: NASA AS15-85/08. This bluish light mass has been explained as either debris from the capsule or some camera anomaly. Still, a very good picture, and quite a conversation piece. duap-polaris.hr

dnevnici-NLO-a @ 12:00 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
četvrtak, svibanj 21, 2009
Malo sam trazio materijale za blog,i nasao sam dosta toga :),ali mi nesto posebno svidilo...Nabaso sam na stranicu društva za UFOloška proučavanja (duap-polaris.hr),te sam vidio
da oni imaju kronološki poredana prijavljena viđenja NLO-a u hrvatskoj,pa cu vam ja tu navest linkove za sve godine...

1989.-1991.
1993.-1997.
1998.-1999.
2001.-2002.
2003.-2004.
2005.
2006.
2007.
2008.

Ima stvarno dosta zanimljivih stvari i isplati se malo pogledat šta se dešavalo!dnevnici-NLO-a @ 00:06 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
utorak, svibanj 19, 2009
Malo sam gledao po blogu i vidim da nisam nista napisao o "bliskim susretima",pa sam malo trazio po netu i naso sam zanimljivih stvari,pogotovo projekt "blue book" koji sam vec spominjo u nekim ranijim postovima pa cu vam ovjde to objavit u sljedecih par dana...

Hynek je autor poznate klasifikacije ovih pojava koja se zasniva na poznatoj terminologiji "Bliskih susreta." Podijelio je osnove parametre UFO viđenja u bliske susrete prve, druge i treće vrste, da bi se 60-ih godina pojavila potreba da se uvede i klasifikacija bliskih susreta četvrte i pete vrste.
 Objasnit ću iste:

BLISKI SUSRETI PRVE VRSTE - odnose se na viđenje letjelice ili nepoznate pojave na udaljenosti većoj od 150 metara.

BLISKI SUSRETI DRUGE VRSTE - odnose se na viđenje letjelice ili nepoznate pojave na udaljenosti manjoj od 150 metara. Također se ovi susreti odnose i na viđenje fizičkih tragova na tlu koje je ostavila letjelica.

BLISKI SUSRETI TREĆE VRSTE - odnose se na viđenje nekakvih čudnih bića - "ufonauta" - u blizini letjelice.

BLISKI SUSRETI ČETVRTE VRSTE - odnose se na fizičke kontakte sa izvanzemaljcima.

BLISKI SUSRETI PETE VRSTE - odnose se na direktnu komunikaciju sa izvanzemaljcima i ostvarivanje interaktivnog kontakta. U ovu kategoriju ubraja se i channeling (kanaliziranje - navodna telepatska komuniciranja sa izvanzemaljskim entitetima).

Klasifikacija bliskih susreta tako postaje osnova znanstvenog pristupa u proučavanju ufologije, a i sama činjenica da je ista stvorena u okviru vojnog projekta, zasigurno nam baca novo svjetlo na čimbenike i ozbiljnost. Ozbiljni pristup u okviru vojne domene je povijesna činjenica unutar proučavanja ovoga kontroverznog fenomena, što mnogi u današnje doba još uvijek diskriminacijski zaboravljaju.
duap-polaris.hrdnevnici-NLO-a @ 16:27 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
ponedjeljak, svibanj 18, 2009
Čitam neki dan u 24sata neko drustvance u Đurđenovcu je malo pecalo,slikalo se i sve super,ali nakon par dana nakon sto su pregledavali slike ugledali su NLO(UFO) na slikama. Te par sati nakon toga su ga vidjeli na aeromitingu u Slavonskom Brodu. Tu su viđena dva objekta kraj krila aviona za koje jos nema objašnjenja...
Ali kazu: "Meteor ili kap vode na objektivu zamijene za NLO, kaže Korado Korlević iz Zvjezdarnice Višnjan. Isto kažu i u Zvjezdarnici Zagreb."

slika NLO-a iz Đurđenovca
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

dnevnici-NLO-a @ 15:28 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
nedjelja, svibanj 10, 2009
Kao što sam i do sada piso u nekim postovima da možda ima možda života na mjesecu,sad su izgleda još nasli dokaza i to ako je istina,to je stvarno VELIKO otkriće... Geolog dr. Morris Charles otkrio je javnosti da su djelatnici NASA-e pronašli kipić anđela u kamenu koji su s Mjeseca donijeli astronauti Apolla 11 1969., dok je kemijskom analizom utvrđeno da je predmet star 200.000 godina! Ručno ispolirana djevojka s krilima i dugom valovitom kosom izrađena je od željezne smjese te je umetnuta u kamen nađen na brdsko-planinskom području Mjeseca. Charles tvrdi da to isključuje mogućnost da je anđela ostavila rasa s druge planete, već da to dokazuje da je Mjesec svojedobno imao atmosferu poput Zemlje, odnosno da je bio naseljen. "Ovo je dokaz da je Mjesec imao uvjete za život, te da je bio naseljen duhovnom rasom čija je religija bila slična našem kršćanstvu". "Čelnici NASA-e su naravno znali sve ove godine za taj artefakt, ali su zabranili da se o njemu govori strahujući od panike koja bi zahvatila čovječanstvo". "Meni su ga prokrijumčarile osobe čiji identitet nemam namjeru otkriti, a kipić će do daljnjega biti čuvan na tajnoj lokaciji", izjavio je novinarima Charles, koji je pune 23 godine radio za NASA-u, do 1987. net.hrdnevnici-NLO-a @ 17:20 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
chat
Anketa
Vjerujete li u vanzemaljce?Linkeri
JESTE ZA MALO RAZBIBRIGE!?
Index.hr
Nema zapisa.