Blog - lipanj 2009
ponedjeljak, lipanj 29, 2009

Ono  što  je  nekada  bilo  samo  biće  iz  priča  srednjeameričkih  stanovnika  pretvorilo  se zadnjih godina u pravu naučnu senzaciju.
 
Sve  je  počelo  krajem  60-ih  kada  su  primljeni  prvi   izvještaji   o   neobičnom   predatoru   koji   je desetkovao stada ostavljajući iza sebe leševe koza, ovaca, kokošiju... ubijenih ugrizom u vrat. Tako je biće  i  dobilo  naziv  CHUPACABRA  što  znači  "goat sucker" ili kako bi se to nespretno reklo na našem, "sisač  koza".  Njegovo  ponašanje  i  crvene  oči  su jedine  zajedničke  tačke  u  kojima  se  slažu  svi svjedoci. Neki smatraju da se radi o sivom gušteru jakih  stražnjih  nogu,  oštrih  zubi  i  jezika  poput zmijskog. Drugi pak misle da je riječ o pernatom ili čak humanoidnom biću. 

fotografija koja se najčeće prikazuje
 
Nakon 1995. broj slučajeva se naglo povećava. Osim iz Puerto Rica i Mexica, stizali su i iz New  Yorka,  New  Jerseya,  San  Antonioa,  San  Franciscoa,  Miamia  ili  čak  iz  Moskve. 
Evo samo nekih od njih. 

 
·     Početkom 70ih - Brownsville Texas. Rančer je pronašao ubijenog bika bez krvi, bez tragova predatora.
 
·     1994. - Puerto Rico. Nekoliko malih sivih bića čiji opis odgovara Chupacabri istjerali su stanari ispod kreveta u svojoj kući. 
 
·     11.  Mart,  1995.  -  Orocovis.  Pastir  je  pronašao  šest  ubijenih  ovaca  čija  je  krv
potpuno isisana kroz tri rupice od ugriza na vratu. 
 
·     21. Maj, 1995. - Canavanas, Puerto Rico. Misteriozno je ubijeno 150 ovaca. Za smrt je okrivljen Chupacabra. 
 
·     19. Novembar, 1995. - Puerto Rico. Ovaj put Chupacabra je okrivljen da je zaklao desetine  zečeva,  ćurana,  pasa,  mačaka  pa  čak  i  konja.  Viđen  je  u  dva  navrata. Jednom je odmah nestao bez traga a, drugi put je za sobom ostavio komad mesa pernate žrtve. Te je godine zabilježeno najviše slučajeva a Chupacabra je okrivljen za preko 1000 ubijenih životinja a čak su bili napadnuti i ljudi. Svaki puta su svjedoci tvrdili da je biće bilo slično majmunu koji nije ima rep. Oči su mu bile velike i crvene. 

 
·     Mart, 1996. – Miami. Ubijeno 40 životinja. 
 
·     Septembar,  2000.  –  Brazil.  Nakon  što  mu  je  pobio  dio  stada  seljak  je  uspio  ubiti čudnu životinju. Bila je velika poput psa a glava joj je bila slična bikovoj. 
 
Porijeklo  bića  je  za  sada  nepoznato.  Jedna  od  vjerojatnih  mogućnosti  je  da  se  radi  o neuspješnom,  ili  uspješnom,  genetskom  injženjeringu.  Za  to  se  optužuju  ili  NASA-in,  ili  vojni  laboratoriji  za  istraživanja  na  životinjama  koji  se  nalaze  u  luci  Puerto  Rico.  Neki su spremni povjerovati da se radi o "mezimcima" iz svemira koje su zaboravili ili namjerno  ostavili  njihovi  vanzemaljski  vlasnici.  To  se  opravdava  čestim  slučajevima  kada  se  Chupacabra  pojavljivao  na  područjima  na  kojima  su  prije  toga  viđeni  NLO-i.  Ako  bi  kombinirali  ove  dvije  teorije,  genetski  inženjering  i  vanzemaljsko  porijeklo dobijamo treću, još zanimljiviju. Zbog očiju, nosnica, sive boje i još nekih karakteristika mogli  bi  pretpostaviti  da  se  radi  o  križancu  greysa  i  nekog  ovozemaljskog  predatora.  Mora  se  priznati  da  se  ta  teorija  čini  najmanje  vjerojatnom,  ali  sigurno  nije  potpuno
isključena. No, možda je to ipak samo još jedno od prirodnih stvorenja koje je tako dugo izbjegavalo očima naučnika. dnevnici-NLO-a @ 16:00 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
utorak, lipanj 23, 2009
Evo jedna fotografija koju ju je poslao čitatelj bloga na kojoj se vide dva NLO-a,slikano je na Pagu 1988. Slikano je nekim starim fotoaparatom sto se može vidjeti,ali se dobro raspoznaju elipsasti oblici...


Volio bi čuti i vaše mišljenje...

Zahvaljujem se Marku na poslanoj fotografiji!

dnevnici-NLO-a @ 14:16 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
utorak, lipanj 16, 2009
Jučer sam dobio fotografiju NLO-a na mail,odmah sam je odlučio objavit (mislim nakon što sam dobio dozvolu),pa evo što kaže autor fotografije:

Goran G. iz Čakovca: "U nedelju 14.06.2009 slikao sam postavljanje zvona na crkvu Sv.Antuna Padovanskog u Čakovcu ,kad sam prebacivao fotke na kompijuter primjetio sam nešto čudno na slici, zumiranjem se vidi tamni elipsasti oblik obavijen svjetlošču."

Točno vrijeme fotografiranja je 14.6.2009 u 10:23:19h. Slikano je fotoaparatom Nikon D60 objektiv 55-200 mm...

Image and video hosting by TinyPic

Dosta sam gledo u tu sliku,i objekt je stvarno pravilnog elipsastog oblika i izgleda da reflektira svjetlost...

Ovim putem bi se htio zahvalit Goranu što mi je omogućio da objavim fotografiju!

Volio bi čuti i vaše mišljenje o fotografiji...dnevnici-NLO-a @ 10:31 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
srijeda, lipanj 10, 2009
Evo jedna udruga, Duap Polaris, koja se bavi ufologijom te organiziraju svoje projekte,pa evo pročitajte malo o jednom od njih...

U dosadašnjim ufološkim radovima mnoge su organizacije poduzele promatračke ekspedicije sa ciljem da sakupe što je moguće više podataka, nalaza i fotografija vezanih za fenomen Nepoznatih letećih objekata (engl.: "UFO", hrv.: "NLO", često nazivanih neadekvatnim terminom "leteći tanjuri"). Naime, danas postoji mnoštvo fotografija, a tako i drugih nalaza, čiji su rezultati slična istraživanja. Službeni znanstveni krugovi širom svijeta su se u mnogim slučajevima ograđivali od pružanja definitivnog mišljenja ili stava po pitanju prirode ovih objekata, a u još većem broju slučajeva malo je bilo onih koji su sa sigurnošću mogli ustanoviti pravu prirodu uočenih objekata i pojava.
Razlozi su jednostavni - oni koji se bave proučavanjem takvih objekata, znaju da se mnogi prirodni fenomeni u određenim okolnostima mogu manifestirati kao pojava koju u prvom momentu ne možemo usporediti s ničim prije viđenim, pa tako i mnogi nama sasvim dobro poznati leteći objekti poput aviona, satelita, balona, meteora i sl.

U cilju što adekvatnijeg rješavanja ovog problema, DUAP Polaris iz Splita je predložio pokretanje niza promatračkih akcija u sklopu projekta "SKYLIGHT". Kao pomoćne ekipe biti će angažirani članovi srodnih organizacija na području Dalmacije, a vanjski suradnici "Polarisa" organizirati će svoje promatračke ekipe na području svog djelovanja. Sve ekipe međusobno trebaju biti u stalnom kontaktu (radio-veza, mobitel), a u cilju koordiniranog praćenja svih registriranih letećih objekata koji mogu biti uočeni na području promatranja.

Promatračke akcije imaju za cilj sakupljanje podataka o svim uočljivim letećim objektima, te praćenje njihovih promjenjivih karakteristika u ovisnosti o položaju promatranja, te o visini na kojoj su uočeni i ostalim parametrima.
Prve SKYLIGHT ekspedicije održane su krajem osamdesetih na području Dalmacije, a rezultati su ukazivali da je projekt opravdao naša nastojanja da se problem ufološkog karaktera objasni znanstvenim metodama. Pripreme članova Skylight timova obuhvaćaju teorijske i praktične aktivnosti iz niza djelatnosti: osnove astronomije, audio-video tehnika,  astro-fotografija, radio-tehnika i sl.

Nakon provedenih terenskih akcija i obrada sakupljenih materijala, u planu je i izrada stručnih ufoloških radova pod nazivom"IDENTIFICIRANI LETEĆI OBJEKTI U UFOLOGIJI", materijal od velike koristi za daljnja ufološka proučavanja.skylight4

skylight2

  skylight3

i naravno...

skylight6

logodnevnici-NLO-a @ 00:15 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
srijeda, lipanj 3, 2009
Evo kolega je predlozio da kazem nesto i o "Giant's Causeway".
To se objašnjava kao rezultat jedne drevne vulkanske erupcije koja je stvorila 40 000 bazaltnih stubova...(ma da...)

A legenda kaže da je upravo na obroncima ove planine keltski ratnik Diarmuid okončao svoj život. Pobjegao je kako bi se oženio Grainneom, zaručnicom diva Finna MacCoola koji je sagradio Giant's Causeway, pa ga je nepomirljivi Finn namamio u smrtonosnu borbu sa začaranim veprom.

2. verzija: MacCool je sagradio Causeway da bi došao do drugog diva u Škotskoj i istukao ga ili nešto više.... Međutim, kad je vidio da je Škot puno veći, MacCool, kolikogod cool bio, zbrisao je nazad istim putem. No, div Škot je otišao za njim da ga nauči pameti. MacCool family se dosjetila rješenju.... Gospođa MacCool je preobukla svog mužića u bebu i pravila se da joj je dijete. Kad je Škot došao na vrata i tražio MacCoola, žena mu je rekla da nije kod kuće i neka ga pričeka dok ona čuva dijete. Tu se Škot zamislio.....'Koliki mora biti otac ako je dijete ovoliko?!'...i zbrisao natrag u Škotsku istim putem kojim je došao....

none

File:Chaussee geants prismes rouges.jpg
http://www.travelsinireland.com/northern/giants_causeway12lg.jpg

Ja prvo sumnjam da priroda toliko brine oko geometrije tako da mi vulkan otpada definitivno...e sad legende,hmm...
Po meni bi to morali biti ostaci neke drevne civilizacije...


dnevnici-NLO-a @ 18:07 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
chat
Anketa
Vjerujete li u vanzemaljce?Linkeri
JESTE ZA MALO RAZBIBRIGE!?
Index.hr
Nema zapisa.