Blog - kolovoz 2008
srijeda, kolovoz 6, 2008
Drevni Babilonci odavno su poznati kao iznimno točni astronomi. No potvrditi nešto što je uklesano u kamen čak 3000 godina prije Krista tek s tehnologijom 21. stoljeća na granici je vjerojatnog.
Sumerani, narod koji je živio u Babilonu, napravili su kalendar koji je preteča današnjem kalendaru. Njihov se kalendar temeljio na ciklusima mjeseca, a godinu su podijelili na 12 mjeseci.
Gotovo nevjerojatno zvuči da su Sumerani s velikom preciznošću mjerili udaljenost između zvijezda i određivali mase planeta.
Uz ove i još mnoge druge zapanjujuće činjenice mistični je narod Solarnom sustavu dodjelio 12 nebeskih tijela: Sunce, mjesec i 10 planeta, nazvavši deseti planet Nibiru.
O kakvom je dostignuću riječ govori činjenica da su početkom 18. stoljeća astronomi sa Zapada brojali samo 6 planeta – Merkur, Veneru, Zemlju, Mars, Jupiter i Saturn.
Neptun, 7. planet Sunčevog sustava, otkriven je 1781. godine.
Uran je otkriven 1846. godine, mnogo godina nakon otkrića Neptuna, no postalo je jasno da nesto utječe na njegovu putanju.
Uran se, naizgled, nije ponašao u skladu s Newtonovim zakonima. Predviđeno je postojanje još jednog planeta i krenulo se u potragu.
Tako je 1830. godine otkriven Pluton, deveti planet Sunčevog sustava, koji je s tog popisa u međuvremenu i ispao.
Imamo li pravo, samo zato što je u sumerskom Sunčevom sustavu postojalo 10 planeta, tražiti deseti planet – Planet X?


Vrijedi spomenuti da Sumerani nisu usamljeni u takvom pogledu na naše susjedstvo. I civilizacija Maya, također vrsnih astronoma, ostavila je zapise o postojanju deset planeta Sunčevog sustava.
Znači li to da se deseti planet vraća orbitom natrag prema Suncu?
Ugledni arheolog Zecharia Sitchin vjeruje da je tako. Također vjeruje Sumeranima i u pretpostavci da period potreban da Planet X prođe cijelu orbitu oko Sunca traje 3600 godina.
Uzevši to u obzir Sitchin je došao do zaključka da bi planet Nibiru – 10. planet – trebao proći pored Zemlje 23. 12. 2012. što se poklapa s tvrdnjom civilizacije Maya da će se to dogoditi 2012. godine u zimskom solisticiju.
Je li to samo praznovjerje, još jedna od mogobrojnih kataklizma koje su nas zadesile ili upozorenje starih civilizacija koje ponavljaju znanstvenici modernog doba? Na vama je da prosudite.dnevnici-NLO-a @ 14:33 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
utorak, kolovoz 5, 2008

Zrakoplov The WhiteKnightTwo služit će kao lansirna platforma za svemirsku letjelicu SpaceShipTwo, kojom bi za dvije godine u svemir mogli odletjeti prvi turisti po cijeni od 200.000 $.
Poduzetnik Richard Branson predstavio je zrakoplov koji bi trebao služiti kao lansirna platforma za svemirski brod tvrtke Virgin Galactic s putnicima koji će plaćati izlete u svemir.
Zrakoplov The WhiteKnightTwo pokazan je maloj skupini novinara i uzvanika u kalifornijskoj pustinji gdje se nalazi sjedište tvrtke Scaled Composites koja je izradila letjelicu.
The WhiteKnightTwo , koji je dobio nadimak Eve po Bransonovoj majci, konstruiran je kao zrakoplov za let na velikim visinama i služit će kao lansirna platforma za svemirsku letjelicu SpaceShipTwo.
Planirano je da zrakoplov svemirsku letjelicu oslobodi na visini od 15.240 metara odakle će ona raketnim pogonom nastaviti u svemir.
Virgin Galactic koji je dio Bransonovog koncerna Virgin Group nada se u roku do dvije godine u svemir poslati prve putnike koji će to zadovoljstvo plaćati po 200.000 američkih dolara.
Branson je rekao da se prvih 200 putnika već predbilježilo za let oko Zemlje te da očekuje da će cijene karata znatno pasti tijekom pet godina.
Samo navalite ;)dnevnici-NLO-a @ 08:16 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
chat
Anketa
Vjerujete li u vanzemaljce?Linkeri
JESTE ZA MALO RAZBIBRIGE!?
Index.hr
Nema zapisa.