Blog
srijeda, prosinac 1, 2010


Press konferencija koja će se održati u četvrtak u 14 sati u prostorijama NASA-e u Washingtonu već je podigla veliku prašinu. U pozivu objavljenom u utorak najavljeno je kako će biti iznesena "astrobiološka otkrića koja će utjecati na potragu za dokazima o vanzemaljskom životu".U pozivu novinarima stoji da je NASA zakazala konferenciju u "vezi sa astrobiološkim otkrićem". Astrobiologija se bavi proučavanjem porijekla, evolucije, distribucije i budućnosti života u svemiru, objašnjeno je u pozivu. Već su se pojavila brojna nagađanja kako će NASA objaviti dokaze o tome da nismo sami u svemiru. Konferencija će se prenositi uživo na internetskoj stranici NASA-e.

Allvoices.com

A evo i teorija o tome šta bi mogli objavit:

Život na jednom od Saturnovih mjeseca

Međunarodna svemirska misija Cassini-Huygens ovih je dana na smrznutom Saturnovu mjesecu Rei pronašla rijetku atmosferu u kojoj ima kisika i ugljičnog dioksida. To je prvi put da je na nekom drugom svijetu pronađen kisik u atmosferi. Atmosfera je pet bilijuna puta rjeđa od Zemljine, a površina mjeseca je daleko prehladna da može podržavati život kakav poznajemo, no 
to ne znači da se on ne može razviti u obliku kakav ne poznajemo. 

Arsen

Druga teorija također spominje Saturnove mjesece, ali ne Reu, već Titan - neki vjeruju da je na njemu pronađen arsen, a možda i kemijski dokazi o bakterijama koje koriste arsen za fotosintezu. 

'Nemamo male zelene, ali našli smo put za put da ih nađemo'

I konačno, treća teorija, koja je možda i najvjerojatnija, jest da NASA nije pronašla male zelene, ali da jest našla nove načine na koje život može postojati na drugim planetima, kao i dokaze da takvi uvjeti pod kojima bi život mogao nastati postoje negdje postoje. 

To bi objasnilo sastav znanstvenika koji će biti na konferenciji, a u skladu je i s načinom na koji je NASA najavila konferenciju. Da američka svemirska agencija ima fotografije vanzemaljaca, vjerojatno bi način objave bio puno drugačiji, sve bi bilo puno tajnije, a i teško da predsjednik Barack Obama ne bi bio prisutan na konferenciji.dnevnici-NLO-a @ 13:29 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
chat
Anketa
Vjerujete li u vanzemaljce?Linkeri
JESTE ZA MALO RAZBIBRIGE!?
Index.hr
Nema zapisa.