Blog
srijeda, lipanj 10, 2009
Evo jedna udruga, Duap Polaris, koja se bavi ufologijom te organiziraju svoje projekte,pa evo pročitajte malo o jednom od njih...

U dosadašnjim ufološkim radovima mnoge su organizacije poduzele promatračke ekspedicije sa ciljem da sakupe što je moguće više podataka, nalaza i fotografija vezanih za fenomen Nepoznatih letećih objekata (engl.: "UFO", hrv.: "NLO", često nazivanih neadekvatnim terminom "leteći tanjuri"). Naime, danas postoji mnoštvo fotografija, a tako i drugih nalaza, čiji su rezultati slična istraživanja. Službeni znanstveni krugovi širom svijeta su se u mnogim slučajevima ograđivali od pružanja definitivnog mišljenja ili stava po pitanju prirode ovih objekata, a u još većem broju slučajeva malo je bilo onih koji su sa sigurnošću mogli ustanoviti pravu prirodu uočenih objekata i pojava.
Razlozi su jednostavni - oni koji se bave proučavanjem takvih objekata, znaju da se mnogi prirodni fenomeni u određenim okolnostima mogu manifestirati kao pojava koju u prvom momentu ne možemo usporediti s ničim prije viđenim, pa tako i mnogi nama sasvim dobro poznati leteći objekti poput aviona, satelita, balona, meteora i sl.

U cilju što adekvatnijeg rješavanja ovog problema, DUAP Polaris iz Splita je predložio pokretanje niza promatračkih akcija u sklopu projekta "SKYLIGHT". Kao pomoćne ekipe biti će angažirani članovi srodnih organizacija na području Dalmacije, a vanjski suradnici "Polarisa" organizirati će svoje promatračke ekipe na području svog djelovanja. Sve ekipe međusobno trebaju biti u stalnom kontaktu (radio-veza, mobitel), a u cilju koordiniranog praćenja svih registriranih letećih objekata koji mogu biti uočeni na području promatranja.

Promatračke akcije imaju za cilj sakupljanje podataka o svim uočljivim letećim objektima, te praćenje njihovih promjenjivih karakteristika u ovisnosti o položaju promatranja, te o visini na kojoj su uočeni i ostalim parametrima.
Prve SKYLIGHT ekspedicije održane su krajem osamdesetih na području Dalmacije, a rezultati su ukazivali da je projekt opravdao naša nastojanja da se problem ufološkog karaktera objasni znanstvenim metodama. Pripreme članova Skylight timova obuhvaćaju teorijske i praktične aktivnosti iz niza djelatnosti: osnove astronomije, audio-video tehnika,  astro-fotografija, radio-tehnika i sl.

Nakon provedenih terenskih akcija i obrada sakupljenih materijala, u planu je i izrada stručnih ufoloških radova pod nazivom"IDENTIFICIRANI LETEĆI OBJEKTI U UFOLOGIJI", materijal od velike koristi za daljnja ufološka proučavanja.skylight4

skylight2

  skylight3

i naravno...

skylight6

logodnevnici-NLO-a @ 00:15 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
chat
Anketa
Vjerujete li u vanzemaljce?Linkeri
JESTE ZA MALO RAZBIBRIGE!?
Index.hr
Nema zapisa.